Havidíjas keresőoptimalizálás : Tipp mire figyelj, mielőtt Influencerrel dolgozol

Havidíjas keresőoptimalizálás : Tipp mire figyelj, mielőtt Influencerrel dolgozol

Influencerrel együtt dolgozni a legjobb útja annak, hogy új közönséget érj el a termékeddel és vásárlásra ösztönözd őket. Azonban, ha rosszul választasz influencert, rosszul is elsűlhet és ronthatod a branded esélyeit. Ennek elkerülése érdekében a következő #6 kérdést tedd fel magadnak, mielőtt influencerrel elkezded az együttműködést. Tipp mire figyelj, mielőtt Influencerrel dolgozol
#1. Mennyire illeszkedik a márkádhoz, termékedhez, szolgáltatásodhoz az influencer? Amennyiben erőltetettnek, természetellenesnek tűnik a hirdetés a közönség számára, nem fog jól teljesíteni az együttműködés.
#2. A teljesítmény adatai összhangban vannak-e a kampányod céljával? Manapság bárki vásárolhat követőket, ezért szükséges kicsit mélyebb kutatást végezni a kiszemelt influencer teljesítmény adatait illetően. Releváns követő táborral rendelkezik-e.
#3. Mennyire foglalkozik a közönségével? A leghatékonyabb influencer marketing partnerségek a bizalmon alapulnak, ezért keress olyan influencereket, akik olyan emberekből álló közösséget építettek ki, akik valójában értékelik ajánlásaikat.
#4. Igazodnak-e a költségvetésedhez? A piacon jelen vannak nano és macro influencerek. El kell dönteni, hogy kisebb követő táborra és célzott közösségre van szükségünk vagy nagyobb tömeghez szeretnénk szólni az influencer által. Természetesen a megbízási díj is változik nano ás macro influencer esetén, ami megint csak fontos tényező.
#5. Hogyan dolgoznak márkákkal? Az influencer korábbi együttműködése értékes mutató lehet a márka partnerségek megközelítésében.
#6. Hogyan teszi közzé a szponzorált bejegyzéseket? Fontos, hogyan illeszti bele a mindennapi kommunikációjába a terméked, szolgáltatásod értékesítése, hogy az természetesnek tűnjön az influencer közössége számára.

A keresőoptimalizálás kiemelkedően fontos lépése annak, hogy az ügyfelek könnyedén megtalálják a weboldaladat. Természetesen lehetőség van utólagos optimalizálásra, azonban érdemes már eleve ennek tekintetében, tudatosan felépíteni a honlapot.

Fontos tudni, hogy a keresőoptimalizálás nem egy egyszeri beállítást, struktúra kialakítást jelent, a honlap folyamatos karbantartást igényel ahhoz, hogy az első helyezést megtartsd a Google találati listájában, illetve más keresőkben.

A havidíjas keresőoptimalizálás minden esetben kulcsszókutatással indul, emellett nagy hangsúlyt fordítunk a konkurencia elemzésre, beleértve a konkurenciák kulcsszavainak vizsgálatát is. Ha már kész weboldalról van szó, akkor fontos megvizsgálni a weboldal aktuális állapotát. Azon belül is például, hogy mennyire gyorsan tölt be, elég felhasználóbarát-e a kialakítása. A keresőrobotok egyik kiemelt szempontja, amikor a weboldaladat értékelik, hogy mekkora felhasználói élményt nyújtasz a látogatóidnak. Ha egy oldal túl lassan tölt be vagy a látogató szinte azonnal elhagyja a webhelyedet, az súlyosan hátra sorolhat a találati listában. Ezeket a kisebb-nagyobb hibákat mielőbb orvosolni kell a siker érdekében.

Ezt a vizsgálatot nem elég egyszer elvégezni, hiszen a trendek folyamatosan változnak, új konkurensek jelennek meg a piacon, valamint lényeges az optimalizált tartalom frissítésre is ügyelni. A havidíjas keresőoptimalizálás csomagba nem kizárólag a honlap háttérbeállításai tartoznak bele a különböző elemzésekkel, de (keresőoptimalizált) tartalommarketinget is szolgáltatunk. Ez nem jelent mást, mint hogy rendszeresen kiváló minőségű tartalmakkal (cikkekkel, különböző értékesítést segítő szövegekkel) színesítjük a weboldalad, ezzel is támogatva a jó találati helyezést.

Természetesen nagy hangsúlyt fektetünk a jó stratégia felállítására, ami lényegében szorosan összekapcsolódik a kulcsszó kutatással, hiszen ezáltal egy pontos képet kapunk arról: valójában mi érdekli a vásárlóidat.

Kiemelten fontos a helyes belső és külső linkek használata, amely a havidíjas keresőoptimalizálás szerves része. Linképítésen belül megkülönböztetünk belső és külső linkeket. Belső linkek alatt az oldalon belül elhelyezett linkeket értjük, míg a külső linkek az oldaladra mutató linkeket jelentik. A belső linkeket javasolt következetesen vezetni a kialakított stratégia alapján, ezáltal hatékonyan segíthető az oldal feltérképezése, valamint növelhető a felhasználói élmény.

Probléma általában inkább a külső linkekkel szokott előfordulni, hiszen ezek a linkek nem kizárólag a honlap tulajdonosán múlnak. A havidíjas keresőoptimalizálás csomag amellett, hogy weboldalad folyamatosan monitorozva van, azért is jó választás, mert jó minőségű, erős oldalakról származó rámutató linkekkel is segítjük weboldaladat, hogy magad mögött tudhasd a konkurenseidet.

A keresőoptimalizálásról fontos tudni, hogy egy igen hatékony eszköz, viszont egy viszonylag lassabb folyamat, amely rendszeres karbantartást igényel. Az első sikerek már néhány hónapon belül tapasztalhatóak, a befektetett munka megtérülésének ideje elsősorban a honlap kulcsszavainak ismeretében becsülhetőek meg a kampányok erősségét, illetve a stratégiai tervet figyelembe véve.

A havidíjas keresőoptimalizálás költségeit minden esetben egyedileg határozzuk meg ügyfeleink igényei alapján.

social marketing influencerrel